A Federal-Mogul elérhetővé teszi díjnyertes Goetze® LKZ dugattyúgyűrűjét a utángyártott alkatrész piac számára is

Az új, innovatív dugattyúgyűrű hatékonyan növeli a közvetlen befecskendezéses benzinmotorok teljesítményét.

goetze-gyuru-box 

Federal-Mogul's Goetze® márkája bevezeti új, innovatív LKZ dugattyúgyűrű technológiáját az európai utángyártott alkatrész piacra. Első lépcsőben azokhoz a motorokhoz érhetők el, amiket már eleve LKZ gyűrűvel szereltek az autó gyártók. Az új dugattyúgyűrű akár 50%-kal csökkenti az olajfogyasztást a hagyományos gyűrűhöz képest. Az új dugattyúgyűrű kisebb feszítést igényel, ami csökkenti a gyűrű és a hengerfal közötti súrlódást - ezzel csökkentve az üzemagyag fogyasztást, ugyanakkor növeli a teljesítményt és meghosszabbítja az élettartamot. A Goetze LKZ dugattyúgyűrűje a megkapta a neves Automotive News PACETM díját a termékinnováció kategóriában.

"A Goetze LKZ dugattyúgyűrűk nagyszerű lehetőséget biztosítanak a motorfelújítóknak, segítségükkel megőrizhetők az eredetivel megegyező teljesítmény azoknál a közvetlen befecskendezéses benzinmotoroknál, amelyeket eredetileg is ezzel az innovatív technológiával voltak szereltek" - mondta Paul Vure , a Federal-Mogul fejleszési vezetője. "Erre a már bizonyított OE technológiára támaszkodva a motorfelújítást követően is könnyedén elérhetik az eredeti, alacsony emissziós értékeket, miközben marad ugyanaz a teljesítmény, amelyet a motorgyártók eredetileg is terveztek. LKZ a járműgyártók által alkalmazott legújabb technológia, és a Federal-Mogul biztosítja, hogy előnyei az utángyártott alkatrész piac részvevői számára is gyorsan elérhetőek legyenek."

A Goetze LKZ dugattyúgyűrűk tartóssága már hosszú ideje bizonyít dízelmotorokban, de most bevezetésre kerülnek számos motorgyártó benzinmotorjában is. Mivel a közvetlen befecskendezéses motorok egyre elterjedtebbé válnak, az LKZ gyűrűk jelentik a megoldást a gyári gyűrűk kiváltására.

"Mivel az eredeti alkatrész helyére egyszerűen beépíthető, az LKZ olajlehúzógyűrű beépítése nem igényel plusz szerszámokat vagy munkaidőt a motorfelújítása során, miközben növeli anzoknak a teljesítményét" - mondta Vure. "Az LKZ dugattyúgyűrű továbbá növeli a motor élettartamát azzal, hogy lassítja a szén lerakódását a dugattyún, ami a henger falának károsodásához és az olajfogyasztás növekedéséhez vezethet."

Az LKZ dugattyúgyűrű működéséhez szükséges az "okos" lépcsős felület, és az érintkező felületeknél alkalmazott kúpos kialakítás. Míg a hagyományos gyűrűk egyforma nyomást gyakorolnak a henger falára mindkét (fel/le) irányba, addig az LKZ gyűrűk nagyobb nyomást gyakorolnak a hengerfalra, addig, amíg a dugattyú lefelé mozog, de jelentősen kevesebbet felfelé történő mozgás közben. Ez csökkenti a súrlódási veszteséget, és sokkal hatásosabban vezeti vissza az olajat az olajteknőbe, megakadályozva annak égéstérbe jutását (csökkenti az olajfogyasztást).

 

Goetze LKZ gyűrűk kialakítása

A motorgyártók kopás-ellenállás elvárásainak megfelelően a Federal-Mogul különböző eljárásokat alkalmaz a gyűrűk felszínének kezelésére. Ez magába foglalja a Króm, a CKS (króm kerámia bevonat) és a GDS (Goetze® gyémánt) bevonatot, amelyek megvédik a gyűrűk élét a berágódástól, így minimalizálva a kopást, és lehetővé téve az olajlehúzó gyűrű kifogástalan működését a motor teljes élettartama során.

 

A Federal-Mogul vállalatról

A Federal-Mogul Corporation nemzetközi piacvezető vállalat a futómű, felfüggesztés és fékberendezésekkel kapcsolatos technológiák területén. A vállalat a világ legnagyobb autógyártóinak szállít eredeti alkatrészeket a személyautók, könnyű tehergépjárművek, illetve a mezőgazdasági, tengeri, vasúti, terepjáró és ipari járművek ágazatában, valamint jelen van a utángyártott alkatrészek nemzetközi piacán is. A Federal-Mogul vezető technológiái és innovációi, hatalmas gyártási tapasztalata, illetve marketingje és a forgalmazói rendszere világelső termékeket, márkákat és szolgáltatásokat biztosít, amelyeknél a kiváló minőség versenyképes árral párosul. A Federal-Mogul célja egyfelől fenntartható növekedési stratégiájának megvalósítása, másfelől pedig az, hogy értékeket nyújtson ügyfeleinek, részvényeseinek és alkalmazottainak. A Federal-Mogul vállalatot 1899-ben alapították Detroitban. A vállalat székhelye a Michigan államban lévő Southfieldben található, és 35 országban, közel 45 000 embert foglalkoztat.

A Federal-Mogul utángyártott alkatrészeit különböző márkanevek alatt értékesítjük, többek között az AE®, Champion®,  Ferodo®, Glyco®, Goetze®, Moog®, Nüral®, Payen®,  Wagner®.